Organist / Klavecinist

Ruud Huijbregts studeerde orgel bij Hub.Houët en Bram Beekman en klavecimbel bij Gerard Dekker. Hij ziet orgel en klavecimbel als perfecte aanvulling op elkaar, immers in de 17e en 18e eeuw bespeelde men ook steeds beide toetsintrumenten.

Ruud als organist

Ruud als organist

Als organist en klavecinist houdt Ruud Huijbregts zich met diverse stijlen bezig. Zo heeft hij een grote voorliefde voor vroeg-Italiaanse muziek van Frescobaldi en tijdgenoten. Zeer inspirerend was daarbij de studie bij Luigi F. Tagliavini in Italië en de kennismaking met historische Italiaanse orgels. Uiteraard neemt de muziek van Bach ook op orgel en klavecimbel een belangrijke plaats in en klinkt deze ook regelmatig tijdens orgelconcerten.

Ruud als klavecinist

Ruud als klavecinist

Op klavecimbel speelde Ruud Huijbregts enkele keren de complete Goldberg-variaties. Vanwege de mogelijkheden van het orgel in de Stadskerk St.Cathrien komt ook het symfonische repertoire regelmatig aan bod in werken van Mendelssohn, Franck, Reger, Widor, Vierne, Duruflé en Langlais. Een bijzondere plaats neemt Olivier Messiaen in, wiens ‘La Nativité du Seigneur’ en ‘L’Ascension’ o.a. regelmatig worden uitgevoerd.

In 2011 werd hij benoemd tot Stadsorganist van de gemeente Eindhoven